Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: [email protected]
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Image Alt

Hestia Luxury Apartments | Athens

Να γιατί μία φορά στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο δε φτάνει!

Χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο εκπέμπει την πιο ιδιαίτερη ενέργεια που θα συναντήσεις ποτέ σε αρχαιολογικό χώρο!

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των επισκεπτών της Αθήνας. Χτισμένος την ίδια εποχή με τον Παρθενώνα, στη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, δεν ήταν απλώς ένας τόπος λατρείας του θεού της θάλασσας (στο εσωτερικό του ναού, ακριβώς στο κέντρο, δέσποζε επιβλητικό άγαλμα του Ποσειδώνα με ύψος περισσότερο από 6 μέτρα). Η περίοπτη θέση του πάνω από τη θάλασσα στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής έκανε το ναό για τους ναυτικούς σημάδι ότι βρίσκονταν κοντά στον Πειραιά.

Λιγότερο από μια ώρα μακριά από την Αθήνα (με αυτοκίνητο), ο ναός του Ποσειδώνα, συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες, που εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο απολαμβάνουν την κοντινή παραλία. Αλήθεια, που αλλού μπορείς να κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα νερά με θέα τους μαρμάρινους κίονες ενός αρχαιοελληνικού ναού; 

Θα έχεις γνωρίσει ήδη την Αθηναϊκή Ριβιέρα με τις παραλίες, τα μπαρ και τα εστιατόριά της. Όμως η παραλία του Σουνίου με τη μαγευτική της θέα στον Σαρωνικό Κόλπο, έχει κάτι ιδιαίτερο: μια μαγική αύρα, που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί. Και μια απίστευτη θέα. Όταν ο ορίζοντας είναι καθαρός, διακρίνεται από τον ναό του Ποσειδώνα η Κέα, η Κύθνος, ακόμα και η Σέριφος στα νοτιοανατολικά και η Αίγινα στα δυτικά. Την εμπειρία σου θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα της ζωής σου…

Α, και κάτι που μπορεί να μην ξέρεις… Ανάμεσα στους γοητευμένους επισκέπτες του ναού του Ποσειδώνα υπάρχουν και πολλοί επώνυμοι. Ένας από αυτούς, ο Βρετανός ποιητής και φιλέλληνας, Λόρδος Βύρωνας (19ος αιώνας), ένιωσε μάλιστα τόσο μαγεμένος, που χάραξε το όνομά του σε μια από τις πέτρες του ναού.

You don't have permission to register